Gönüllü üniversiteliler ortaokul öğrencilerine derslerinde yardım edecek

İzmir'deki beş okulda kasımda uygulamaya geçecek "Okulum Benim Yarınlarım" projesiyle üniversite öğrencileri, dar gelirli ailelerin çocuklarına derslerinde katkı sağlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) işbirliğiyle geliştirilen projeyle dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu beş okulda gönüllü üniversiteliler 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine zayıf oldukları derslerde yardım edecek.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP) ve KONFED işbirliğiyle uygulanacak proje kamuoyuna tanıtıldı. KONFED Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 124 proje bulunduğunu, Okulum Benim Yarınlarım'ın da İzmir'de destek alan dört tanesinden biri olduğunu söyledi. KONFED olarak çay ve yemek düzenleme gibi etkinlikler yapan klasik dernekçilik anlayışından sıyrıldıklarını belirten Aydoğan, "Bugüne kadar müracaat ettiğimiz 10 projeden yedisine hibe aldık. Kurumlarımızın yaptığı projeler, Türkiye ve dünyaya örnek oluyor." dedi.

Projeye eğitim fakültesinden de destek geldiğini, buradaki 75 öğrencinin gönüllü olacağını anlatan Mehmet Aydoğan, "Üniversite öğrencilerimiz, İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından belirlenecek dar gelirli ailelerin çocuklarının bulunduğu beş okulda, 15'erli gruplar halinde görevlendirilecek. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine, ders saatleri dışında ya da hafta sonları matematik, fen ve edebiyat gibi konularda yardımcı olacaklar.Ayrıca tiyatro gösterileri ve oyun gibi çeşitli faaliyetlerle kargaşanın ortadan kalkmasına da destek verecekler. Hedefimiz, projeyi Türkiye geneline yaymak." şeklinde konuştu.

Proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek beş pilot okulda, Kasım 2012 tarihinde başlayacak. Dernekler Daire Başkanlığı'nın 50 bin liralık hibe kaynak sağladığı projeye İSTÖP de 17 bin lira koyacak. Proje kapsamında öğrencilere, başarıyı arttırmaya yönelik ders ve materyal desteğinin yanısıra velileri için de bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Şu anda Avrupa ülkeleriyle çalışılan 32 projenin yürürlükte olduğunu, bunlar için 1 milyon 400 bin euroluk hibe kaynak geldiğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Heybetullah Ceylan, "Bu projelerden üçü Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer 29'u ise ilçeler ve kurumlara bağlı. 'Okulum Benim Yarınlarım', eğitim destekli ilk projemiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber