3 polisi şizofren şehit etti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın TRT Caddesi'nde dün saat 20.00 sıralarında devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, kırmızı renkli otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak otomobilden polislere ateş açıldı. Saldırıda 1 polis ağır yaralanırken, saldırganlar kaçtı.

Antalya polisi alarma geçti. Çok sayıda polis ekibinin kovalamaya başladığı saldırgan, Cezaevi Kavşağı'nda barikatla karşılaşınca tekrar çatışma çıktı. 2 polis daha yaralandı. Araçtan inen iki kişi yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez'de ormanlık alanda izini kaybettiren saldırganları gece görüşlü helikopter de aradı. İhbar üzerine Fatih mahallesine giden polis Burdur nüfusuna kayıtlı Çağrı Danışman'ı (32) yaralı yakaladı. Saldırgan hastanede öldü.

2009'DA RAPOR VERİLMİŞ

Polisler Mehmet Çolak (30), Abdullah Kılınç (45) ve Mustafa Bülbül (34) şehit oldu. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ?Terör şüphesi yok. Olay adi bir asayiş vakası. Saldırgan 2009'da şizofreni raporu almış. Pompalı ile saldırmış. Şizofreni hastası olduğu için tek hareket ettiğini düşünüyoruz? dedi.

3 polis memurunun şehit edilmesi olayının zanlılarından olan ve ölü ele geçirilen Çağrı Danışman'ın kendi halinde, arkadaşı olmayan biri olduğu bildirildi.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Beş Konak köyü muhtarı Mustan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Danışman'ın böyle bir olaya karışmasına çok şaşırdıklarını söyledi.

Danışman'ın ailesiyle beraber köyde hayvancılık yaptığını ifade eden Yılmaz, ?Çağrı Danışman 7 yıl önce köyümüze gelmiş ve buraya yerleşmişti. Kendi halinde, arkadaşı olmayan yalnız yaşayan birisiydi. Son 3 yıldır ailesini yanına alıp, köyde yaşamaya başlamıştı? dedi.

BABA EVİNDE YAS VAR

Antalya'daki silahlı saldırıda şehit düşen polisler Abdullah Bülbül (34) ve Mehmet Çolak'ın (30) Konya'daki baba evlerinde hüzün var.

Şehit polis memuru Bülbül'ün memleketi Hüyük ilçesine bağlı Suludere köyündeki baba ocağına acı haber, akşam saatlerinde ulaştı. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Yaşar Bülbül'ün, cenazeyi teslim almak üzere yakınları ile birlikte Antalya'ya gittiği öğrenildi.

Önce oğlunun yaralı olduğu bilgisi verilen anne Fatma Bülbül'e ise Hüyük Devlet Hastanesi'nden gelen sağlık görevlilerinin eşliğinde acı haber verildi.

Köylüler, şehidin baba evine gelerek anne Fatma Bülbül'ü teselli etmeye çalıştı. Şehit polisin baba evinin önünde bir ambulans, gece boyunca bekletildi.

Aileyi ziyaret ederek baş sağlığı dileyen Konya İl Genel Meclisi üyesi Gürdal Yorulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, anne Fatma Bülbül'ün, oğlunun şehit haberini büyük metanetle karşıladığını belirtti.

Şehit Bülbül'ün olaydan 1 gün önce ailesiyle telefonla görüştüğünü öğrendiklerini ifade eden Yorulmaz, ?Ramazan bayramında köye gelmiş. 'Kurban bayramında iznim yok, gelemeyebilirim' demiş. En ufak şikayeti olmadığını ve yerinden memnun olduğunu söylemiş. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz? dedi.

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Abdullah Bülbül'ün, 10 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Çolak'ın merkez Selçuklu ilçesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki baba evinde de büyük üzüntü hakim.

Şehit haberini alan Çolak ailesinin yakınları şehidin baba evine akın etti. Şehidin babası Ahmet Çolak'ın acı haberi aldıktan sonra Antalya'ya gittiği, anne Saliha Çolak'ın ise il dışında olduğu belirtildi.

Şehit polis memuru Çolak'ın evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber