Kız öğrencilerden gece eğitimine isyan

Türkiye'nin en kaliteli okulu seçilen Bursa'nın gururu Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki ikili öğretim uygulaması, öğrenci ve velilerini isyan ettirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en kaliteli okulu seçilen Bursa'nın gururu Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ndeki ikili öğretim uygulaması, öğrenci ve velilerini isyan ettirdi. Geç saatlerde evlerine dönmek zorunda kalan kız öğrenciler, "Bu sistemle nasıl başarılı olabiliriz?" diye sordu.

Bursa'nın hemen her bölgesinden yoğun talep gören ve sadece kız öğrencilerin okuduğu okulda öğrenciler günde 8 saat ders görüyor. İkili öğretim yapılan okulda her gün 16 saat ders yapılırken, öğleden sonra gelen öğrenciler için son ders zili saat 20.15'te çalıyor. Havanın erken kararması sebebiyle gece karanlığında evlerine dönen kız öğrenciler, endişe duyduklarını ifade etti.

Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Seda Nur Bozkurt, "Saat 14.15'te başlayıp saat 20.15'da biten 8 saatlik eğitimleri boyunca sadece 5'er dakikalık teneffüslerde yemek yiyemiyoruz, dinlenemiyoruz. Aldığımız eğitim çok verimsiz geçiyor. Derslerin biraz daha erken saatlere alınmasını istiyoruz. Öğrencileri düşünmeleri gerekir. Evimize gideceğimiz otobüsü kaçırdığımız zaman ailelerimiz bizleri daha çok merak ediyor. Kış aylarında bu daha çok sıkıntı olacak" dedi.

"BU SİSTEMLE NASIL BAŞARILI OLABİLİRİZ?"

Durumdan şikayetçi olan öğrenci ve veliler yetkililerden bir an önce çözüm üretmesini ve ikili öğretimden vazgeçilmesi ifade ederken, 10. sınıf öğrencisi Elif Verdi, "Ek derslerin gelmesi ile birlikte 8 saat ders işliyoruz. Şu an sıkıntı olmayabilir ama ailelerimizin her geçen gün tepkisi artıyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün '147' şikayet hattını aradık ve 15 dakikalık bir çalışma ile 20.30 olan çıkış saatimizi 20.15'e aldılar. Ama ilerleyen günlerde daha çok sıkıntı çekeceğimizi düşünüyorum. Çünkü havalar kış geldiği için her geçen gün daha erken karıyor. Dışarıda çeşit çeşit insan var. Servisler var ama onlar da doğru yerlerde bırakmıyor. Bu ders saatleri ile bizlerin nasıl başarılı olmasını bekliyorlar bilmiyorum. Hafta da 5 gün 8 saat ders programı da çekilmiyor. Eve gittiğimizde ders çalışamıyoruz. İleride sınavlarımız da başlayacak, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sabah ne kadar erken kalkıp ders çalışabiliriz ki?" diyerek arkadaşlarının sıkıntılarına tercüman oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber