Gaziantep Botanik Bahçesi ziyaretçilerini hem dinlendiriyor hem bilgilendiriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında kurulan Botanik Bahçesi faaliyetlerine her yıl bir yenisini ekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşam Parkı yanında 20 dönümlük bir alan üzerinde kurulan, bine yakın tür ve yüzbinlerce kök bitki barındıran Botanik Bahçesi, ziyaretçiler için yeni bir dinlenme alanı ve bitkiler konusunda eğitici, öğretici bir mekân haline geldi.

Botanik Bahçesi, Gaziantep'in, Türkiye'nin ve dünyanın bitki örtüsü çeşitlerinin yanında ağaç, çalı, otsu bitkilerin canlı bir koleksiyonunu oluşturmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. Bahçe, bu bitkilerin gen kaynağının oluşturulması, tanıtılması ve korunması gibi önemli bir görev üstleniyor. Dünyanın ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetişen bitki türlerini bir arada sunan ve bunun yanında kentin endemik bitkilerinin de yer aldığı mekanda, ziyaretçilere yeni imkânlar sunuluyor. Çalışmalar kapsamında gelen ziyaretçilerin daha sağlıklı bilgi alabilmesi için kulaklıklı ses sistemi kuruldu. Bu sistem sayesinde ziyaretçiler herhangi bir bitki hakkında tüm özellikleri öğrenebiliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yeşil Alanlar Şube Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Gelen ziyaretçilerin bitkilerin tanıtılmasında kolaylık sağlayacak kiosklara ek olarak kalıcı bir öğrenme sunacak olan kişiye özel kulaklıklı ses sistemi bitki türlerinin daha iyi tanıtılmasında büyük imkan sağlıyor. 40 kişilik ziyaretçi ekiplerine aynı anda bilgi aktarımı yapılabilmektedir. Ziyaretçiler bir danışman eşliğinde bahçeyi gezerken, bitkilerle ilgili bilgilere kolayca sahip olabilmektedirler. Bitkiler hakkında bir danışma ve eğitim merkezi olarak faaliyet gösteren Botanik Bahçesi, her geçen gün yenilenen faaliyetleriyle Gazianteplilere önemli hizmet alanı oluşturuyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber