Edremit TOKİ konutlarında ilk Cuma Namazı kılındı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Van'da yaptırdığı konutlarda sona yaklaşıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Edremit ilçesinde 5 bin 475 TOKİ konutu yapıldı. Deprem konutları alanında TOKİ tarafından yaptırılan camii, dua ve salavatlar eşliğinde açıldı.

Cuma namazı öncesi düzenlenen törene, Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Dualı açılışın ardından Cuma namazı için camiye geçildi. Vaaz veren Van Müftüsü Nimetullah Arvas, İslam'da caminin önemini anlattı.

Cuma namazından sonra konuşan Vali Karaloğlu, meydana gelen depremler sonrasında yeni bir kentin kurulduğunu ve kurulan bu uydu kentlerde vatandaşların rahat bir yaşam sağlamaları için tüm ihtiyaçların düşünüldüğünü ifade ederek, "İnsanlarımızın ibadetlerini yerine getirmeleri için camiler, eğitimleri için okullar ve rahat bir yaşam için sosyal alanlar inşa ettik." dedi.

TOKİ, Edremit'te 9, diğer konut alanlarında toplam 30 caminin yapım çalışmalarını sürdürüyor. Açılışın Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na denk geldiğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, "Bugün yapımına başladığımız 30 camiden ilkinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Camiler Haftası, açılışımıza ayrı bir anlam kazandırdı. Yapımı tamamlanan camimizin tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Edremit TOKİ'deki ilk caminin ibadete açılmasının mutluluk verici olduğunu dile getiren vatandaşlar ise gerek konutların yapımında, gerekse cami ve okulların yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber