Küçük Sebahat 'yıkıldı'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 35 ilde 6 bin civarında binanın yıkımına başlanırken, Denizli'de bir ilköğretim okulu küçük bir öğrencinin gözyaşları arasında yıkıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli'nin Akköy ilçesindeki Akköy 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yıkımına karar verildi. 1997 yılında inşaatına başlanan ve 1999-2000 eğitim öğretim yılında eğitime başlanan okulun, 2007 yılında yapılan incelemeler sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılmasına karar verilen Akköy 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yıkımı için bugün çalışma başlatıldı.

Akköy Belediye Başkanı Abdullah Kırbıyık, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İbrahim Özsoy ile diğer yetkililerin katıldığı yıkım öncesinde, okulun çevresinde güvenlik tedbirleri alındı. Akköy Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yıkıma başlamasıyla birlikte beklenmedik bir olay yaşandı. Okulun duvarında oturan ve ağlamaya başlayan bir kız öğrenci, okula başladığı binanın yıkımını gözyaşları ile seyretti. Gözyaşlarını tutamayan 11 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Sebahat Atabey, okulun yıkılmasının üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Belediye ekipleri kepçeyle okulun duvarlarını yıkarken, gözyaşlarını silmeye çalışan küçük Sebahat, ?Okulum yıkıldığı için ağlıyorum. Bu okul daha güzeldi. Ben okula burada başladım. Yeni okulum da güzel ama ben okula burada başlamıştım. Çok üzgünüm. Okula ilk başladığım yer gözlerimin önünde gidiyor. Ben bu okulda bir yıl okudum. İlkokula burada başlamıştım. Her şey çok güzeldi. Şimdi gözlerimizin önünde okul yıkılıyor. Çok kötüyüm ve üzgünüm? dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili İbrahim Özsoy ise okulun 1997 yılında yapımına başlandığını belirterek, ?1999-2000 eğitim öğretim sezonunda eğitime başlamış. 2007 yılında Pamukkale Üniversitesi ve tarafımızdan yapılan incelemelerde, binanın deprem açısından dayanıksız olduğu tespit edildi. Güçlendirme maliyetinin yüksek olmasından dolayı, güçlendirmekten ziyade yıkım kararı alındı. Yıkılma sebeplerinden biri de beton dayanıklılığının çok düşük olması? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber