Ankara'da büyük panik/ Video

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde üst geçidin ayağında, poşet içinde 11 el bombası ve uzun namlulu silahlara ait 11 mermi bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde üst geçidin ayağında, poşet içinde 11 el bombası ve uzun namlulu silahlara ait 11 mermi bulundu.

Anadolu Bulvarı'ndaki Fatih Üniversitesi karşısında bulunan üst geçidin ayağında bu sabah siyah bir poşet gören vatandaşlar, şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Yapılan incelemede poşette 11 el bombası, uzun namlulu silahlara ait 16 mermi çıktı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda Terörle Mücadele Şube ekibi ile bomba imha uzmanları da geldi. Anadolu Bulvarı, trafiğe kapatıldı. Bu arada polis ekipleri etraftaki işyerlerindeki güvenlik kamera görüntüleriyle MOBESE görüntülerini de incelemeye aldı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

BOMBALAR İNCELEMEYE ALINDI

Ankara'da sabah saatlerinde bir üst geçidin ayağında bulunan 11 el bombası ve uzun namlulu silahlara ait 16 mermi incelenmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı Kriminala Laboratuvarı'na gönderildi.

Ele geçirilen mühimatla ilgili ise Ankara polisi geniş çaplı soruşturma başlattı. Bomba ve mermilerin içinde çıktığı poşeti bırakan kişi veya kişileri bulmak için çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede bulunan güvenlik kameraları ile MOBESE görüntülerini incelemeye aldı. Şu ana kadar yapılan incelemelerde herhangi bir sonuca ulaşılmadı. Mühimatın bulunduğu poşetin gece bırakıldığı belirtilirken, bomba ve mermilerin askeriyeye ait olabileceği ihtimali üzerine duruluyor.


"POŞETİ DUYARLI BİR TEMİZLİK İŞÇİSİ BULDU, ARDINI ÖNÜNÜ ARAŞTIRIYORUZ"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Anadolu Bulvarı'nda içinde el bombaları ve mermiler bulunan poşeti duyarlı bir temizlik işçisinin fark ettiğini belirterek, "Ardını önünü araştırıyoruz. Paylaşmak istediğim husus o temizlik işçisinin duyarlılığı" dedi.

Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'nda düzenlenen 'Muhtarın Anayasa'daki Yeri ve Önemi Sempozyumu'na katıla Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Anadolu Bulvarı'nda bulunan mühimmat dolu poşetle ilgili açıklamalarda bulundu. Poşeti bir temizlik işçisinin bulduğunu belirten Şahin, "Bulunuş şekli itibarıyla paylaşmak istediğim bir husus daha var. Şehir temizliği görevini yapan, temizlik işçisi dediğimiz bir belediye çalışanı tarafından farklı bir gözle bakılıp, o poşetten şüphe edilip, polisimizin haberdar edilmesi sonucunda bu sabah bir mühimmat poşeti bulundu. Ardını önünü araştırıyoruz. Paylaşmak istediğim husus o temizlik işçisinin duyarlılığı" diye konuştu.

Şahin konuşmasında, belediye kanununda yapılması öngörülen değişikliklere de değinerek, nüfusu 2 binin altında olan belediyeleri söndüreceklerini, bu belediyelerin kapanacağını ifade etti.

İHA/ ENİSE YAPAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber