Keçiören Belediyesi'nden engellilere girişimcilik eğitimi

Keçiören Belediyesi, engelli bireylerin işgücü piyasasına aktif katılımı için Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle ortak yürütülecek olan bir projeye imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle engellilere yönelik gerçekleştirilecek olan proje anlaşmasının imzaları atıldı. Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nın da (ÖZEV) desteklediği proje ile engelli bireylerin işgücü piyasasına aktif katılımı sağlanacak. Ankara genelini kapsayacak olan proje ile kendi işini kurmak isteyen girişimci ve istihdama yönelik projeleri bulunan engellilere hayallerini gerçekleştirme imkanı sunulacak. Proje, engellileri başkalarına muhtaç olma durumundan çıkartarak topluma katkı sağlayan bireyler haline getirmeyi amaçlıyor.

Engellilere yönelik eğitim, rehabilitasyon, mesleki eğitim ve bakım gibi farklı hizmetleri sağlayan Keçiören Belediyesi, proje ile engellilere yeni fırsatlar oluşturacak. Projeye teknik destek sağlayacak olan Ankara Kalkınma Ajansı ile Keçiören Belediyesi arasında imzalan proje kapsamında Keçiören'de engelli bireylerin çalışma hayatına dahil olabilmeleri ve iş kurma hayallerini gerçekleştirebilmeleri için yeni istihdam imkanları arttırılacak.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, proje kapsamında engellilere verilecek olan genel girişimcilik hizmetleri ve desteklerle engellilerin başarı ve topluma dahil olma sıkıntılarının giderileceğini söyledi. Başkan Ak, engellilere kendi işlerini kurmaları için verilen imkanların çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Proje sayesinde engelli bireylerin topluma katkı sağlayarak toplumla bütünleştirilmeleri konusunda önemli adımlar atılmış olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber