Uşak Belediye'si kimsesiz yaşlılar için barınma evi inşa edecek

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 2013 yılında yaşlılar ve düşkünler için sığınma evi inşa edeceklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşlı ve düşkün vatandaşların sorunlarını çözmek ve onlara sahip çıkmak için hayata geçirmeyi planladıkları projenin önemine değinen Başkan Ali Erdoğan, ?Yaşlı ve kimsesizlere sıcak bir yuva ve inşa edip onlara bir tas çorba ikram edeceğiz? dedi.

Özellikle kış aylarının soğuk geçtiğini ve kimsesiz yaşlılar ile düşkünlerin aşırı soğuklarda bakıma muhtaç olduğunu ifade eden Ali Erdoğan, ?Projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık ve ilk iş olarak yapacağımız sığınma evinin yerini tespit ederek hazineden tahsisini gerçekleştirdik? dedi.

Belediye hizmetlerinden herkesin eşit bir şekilde yararlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal projelere de büyük önem verdiklerini hatırlatan Erdoğan, ? Uşak Belediyesi olarak kentimizdeki bakıma muhtaç kimsesiz yaşlılara ve düşkünlere sahip çıkacağız. Bu ay meclisimizden kadın sığınma evi için onay aldık ve yaşlı ve düşkünler için yapacağımız proje hakkında da meclis üyelerimize bilgi verdik. Proje çalışmaları tamamlandığında meclisin oluruna sunacağız. Yaşlı bakım evini yıllar önce kadın doğum hastanesi olması için temeli atılan atıl durumdaki inşaatı tamamlayarak yapmayı kararlaştırdık. Hazineden kamulaştırma işlemlerini yaptık. Yıllar önce atılan temeli yıkıp yeniden inşa edeceğiz. Projeyi 2013 yılında tamamlamayı planlıyoruz. Şehrimizde bakıma muhtaç kimsesi yaşlı ve düşkün vatandaş sayısı çok yüksek olmasa da biz bu hizmeti sunmakta kararlıyız. Belediye olarak kimsesiz yaşlılara ve düşkünlere kışın dondurucu soğuğunda sıcak bir yuva imkanı sunup bir tas çorba ikram edeceğiz.Sosyal sorumluluk anlayışımız kapsamındaki projeye ilgili kurumların da destek vermesini isteyeceğiz. Yapacağımız bu projenin diğer kentlere de örnek olacağını düşünüyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber