Hatay Valisi, çatışmaları izleyen medyanın haberlerini 'abartılı' buldu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 'Hatay'a sürekli bomba düşüyor' algısının yanlış olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Valiliğin resmi internet sitesinde yaptığı yazılı açıklamada medyaya seslenerek, "Hatay'a sürekli bomba düşüyor gibi bir algı oluşmasına yol açabilecek bu tür haberler ve başlıklardan kaçınılması, içerisinden geçilen nazik süreç açısından önem taşımaktadır.? dedi.

Vali Lekesiz bugün Türkiye-Suriye sınırında yaşananlar hakkında yazılı bir değerlendirme yaptı. Hatay'ın sınır komşusu Suriye'de devam eden iç çatışmalardan kaynaklı olarak son 3 günde İl'e bazıları 50 metre bazıları bin metre olmak üzere toplam 5 adet top mermisi düştüğü bilgisini veren Lekesiz, ?Düştükleri yer, yerleşim yerlerinin tamamen dışında ve kırsal alandır. Olaylarda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Karşılık olarak anında misli ile cevap verilmiştir.? dedi.

Lekesiz açıklamasında top mermilerinin Suriye Arap Cumhuriyeti güvenlik güçlerince, sınır hattının Suriye Arap Cumhuriyeti tarafındaki Suriyeli muhalif gruba karşı atıldığının değerlendirildiğini aktardı.

Basın-yayın organları ile sosyal medyada çıkan haberleri de eleştiren Lekesiz, ?Basın-yayın organları ile sosyal medyada abartılı bir şekilde yer alan ?Hatay'a çok sayıda bomba düşüyor' haberleri, ilimiz dışında yaşayan vatandaşlarımız ve dış dünya tarafından ?Hatay'ın şehir merkezine, ilçe merkezlerine sürekli top ve havan mermileri düşüyor' algısına yol açmaktadır. Oysa ne il merkezimize ve ne de ilçe merkezlerimize şu ana kadar top ve havan mermisi düşmemiştir. ?Hatay'a sürekli bomba düşüyor' gibi bir algı oluşmasına yol açabilecek bu tür haberler ve başlıklardan kaçınılması, içerisinden geçilen nazik süreç açısından önem taşımaktadır.? dedi.

Vatandaşlara da seslenen Lekesiz, resmi makamların açıklamalarına itibar etmelerini, sakin ve soğukkanlı olmalarını önem arzettiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber