Akçakale yaralıları GATA'ya sevk edilecek

Suriye ordusu tarafından atılan bombanın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Gülşah Özer'in eşi İsmail Özer'i arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, saldırıda yaralananların Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavilerinin yapılması için ambulans uçakla alınması talimatını verdiği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin attığı top mermisi sonucu ölenlerden biri de Gülşah Özer'di. Gülşah Özer'in 8 yaşındaki kızı Özlem, Balıklı Göl Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde yatıyor. Başbakan Erdoğan, telefon görüşmesi yaptığı İsmail Özer'e kızı Gülşah ve diğer yaralıları Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde alabileceklerini söyledi.

Yaptığı görüşme ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan İsmail Özer, Başbakan Erdoğan'ın kendisi ile telefon görüşmesi yaparken bu teklifte bulunduğunu kaydetti. Böyle bir imkanın oluşturulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Özer, yaralı kızı ve akrabalarının daha iyi bir hastanede tedavi görmelerinin kendilerini mutlu edeceğini bildirdi.

Özer, ancak kendilerini refakatçi sıkıntısının tedirgin ettiğini belirterek, "Gerek yaralı olan kızım, gerekse Zerrin bebek beni sürekli yanında görmek istiyor. Ankara'da bu 2 kızımı da yanımda bulundurmam gerekecek. Ayrıca birinin de bana yardım etmesi lazım. Bu açıdan tereddütteyim." ifadelerini kullandı. Doktorların durumu iyi olan hastalardan ziyade, ağır olan hastaların sevkine sıcak baktığını ifade eden Özer, sevk işleminin ne zaman gerçekleşeceğine karar vermediklerini belirtti.

Bu arada top mermisinin düşmesi sırasında yaralanan Başkomiser Ali Çolak'ın ise pankreas ve bir böbreğinin alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber