Oğuzeli'nde atık suların yüzde 97'si arıtılıyor

Gaziantep'in Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, 15 milyon lira harcanarak ilçeye yapılan tesis sayesinde kentin atık sularının yüzde 97'ye yakınının arıtıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, yaptığı basın açıklaması ile gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Bekir Öztekin, ?Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından atık suların arıtılması için yapılan 3. arıtma tesisi 15 milyon lira harcanarak ilçemize yapıldı. Bu tesis sayesinde kentin atık sularının yüzde 97'ye yakını arıtılırken, Sacır Deresi'nin suları da bu tesis sayesinde arıtılarak Kayacık Barajı'na sulama suyu olarak verilecek.? dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, 2011 yılında temeli atılan belediye binasının hizmete girdiğini hatırlattı. Öztekin, ?Hizmet binamızı 10 bin metre kare alan üzerinde 5 katlı olarak kurduk. Bina içerisinde merkezi ısıtma ve havalandırma sistemleri, engelli platformları, asansörleri, geniş otopark sahası, vatandaşların dinelebilecekleri sosyal donatı alanları ile adeta bir kompleks oluşturduk.? açıklamasını yaptı.

Öztekin, başlangıçta 150 kişilik planladıkları ilk tiyatro, sergi ve toplantı salonundan oluşan yapıyı ileriki süreçte yeni salonların izleyeceğini kaydetti. Öztekin, hizmet binası yanında yapımını tamamlamak üzere oldukları 600 kişilik nikah salonunun da ilçeye ayrı bir canlılık getireceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber