Adana Emniyeti: Denetimlerin amacı sürücüleri davranış değişikliğine itmek

Trafikteki denetimlerin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği oluşturmak olduğu belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vatandaşların güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, kazalar nedeniyle meydana gelen can kaybını ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla özellikle emniyet kemeri ve kask kullanımı gibi denetim konularında yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Trafikteki denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği oluşturmak olduğu belirtilen açıklamada, ?Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları olabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekmektedir.? denildi.

Açıklamada, dünyadaki gelişmişliğe paralel olarak trafik ortamındaki kayıplarını büyük ölçüde azaltmış ülkelerde, eğitim, denetim ve teknoloji-altyapı üçlüsünün birbirine göre önemi değil, birlikte etkin kullanımının sağlayacağı yarar göz önünde bulundurulduğu ve trafik sektörüne vatandaşların etkin katılımının sağlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından il merkezinde değişik noktalarda 9 ay içerisinde yapılan denetimlerde 247 bin 379 aracın kontrol edildiği bilgisinin verildiği açıklamada, çeşitli kural ihlali yapan sürücülere gerekli cezai işlemlerin uygulandığı belirtildi.

Bazı vatandaşların trafik ve tescil ile sürücü belgelerini yanlarında bulundurmadıkları ve bu sebeple kendilerine cezai işlem uygulandığının vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: ?Vatandaşlarımızın cezai işleme maruz kalmamaları için seyahatlerine başlamadan önce bu belgelerin yanlarında olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyin yapılacağının değerli halkımız tarafından bilinmesi bizim için çok önemlidir. Emniyet kemerinin tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı olmadığı ve kask takmanın sakat kalmak kadar üzüntü ve sıkıntı veremeyeceği unutulmamalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber