SEDER'in ücretsiz dershanesine yoğun ilgi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Sosyal Destek Projesi kapsamında Silvan Eğitimciler Derneği(SEDER) tarafından açılan ücretsiz SBS ve DYPBS kursuna katılacak öğrencileri belirlemek için açılan imtihana yüzlerce öğrenci katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEDER Başkanı Mustafa Akkaya öğrencilerden ve ailelerinden gelen talepleri karşılayamadıklarını ifade etti. Talebin çok fazla olduğunu ama kurs merkezinin kapasitesinin şu an en fazla 210 öğrenciye eğitim verecek kapasitede olduğunu belirten Akkaya, ?Bu kapasitenin artırılması için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Kayıt hakkı kazanan öğrencilere yıl içerisinde hafta sonu ders, hafta içi etüt şeklinde kurs verilecek.? dedi.

Kursa katılacak öğrenciler için Diyarbakır, Mardin, Bursa ve Çanakkale gezileri yapılacağını anlatan Akkaya, spor turnuvalarının yapılacağını ve kitap okuma kampanyalarının düzenleneceğini kaydetti. Akkaya, bu işe gönül vermiş öğretmen arkadaşlarla beraber öğrencilerin başarısı için ellerinden gelen bütün çabayı sarf edeceklerini belirtti. Faaliyetlerin yürütülmesinde Diyarbakır Proje Koordinasyonu Merkezi'nin katkılarının büyük olduğunu vurgulayan Akkaya, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber