İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

29 il özel idaresi kapatılıyor

Büyükşehir Belediyesi Kanununda değişiklik yapan Kanun tasarısı Bakanlar Kurulunca, Meclis Başkanlığına sunuldu. Tasarı komisyonda görüşüldükten sonra bir kez de, Genel Kurul'da ele alınacaktır. Genel Kurulun kabul ettiği tasarı Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp, Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

* 29 ilde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi kuruluyor
* 24 yeni ilçe kurulacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HANGİ İLLERDEKİ İL ÖZEL İDARELERİ KAPATILIYOR?

Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, İstanbul ve Kocaeli illerindeki il özel idareleri kapatılmaktadır.

Yani toplam 29 il özel idaresi kapatılmaktadır.

KAPATILAN İL ÖZEL İDARE PERSONELİ NE OLACAK?

- Kanundaki devir, tasfiye işlemlerini yapmak üzere, bir vali yardımcısının başkanlığında komisyon kurulacaktır. Bu komisyon, kapatılan il özel idare personelinin devrine karar verecektir. Kimin yeni kurulan yatırım izleme ve koordinasyon merkezine kimin büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredileceğine, komisyon karar verecektir.

- Belediye ve bağlı kuruluşuna devir yapılması sonrasında, devir yapılan belediye bildirilen personelin ihtiyaç fazlası olduğunu belirtebilecektir. bu konudaki tespit belediye veya bağlı kuruluşunca 3 ay içinde valiliğe bildirilecektir. Valilikteki komisyon, kurumun bütçe dengesi, norm kadrosu ve yürütmekle görevli olduğu hizmetin gereği ile nüfus kriterleri gibi hususlara bakarak ihtiyaç fazlası personelin tespitini yapar. Çalışmasını 45 gün içinde tamamlayıp oluşturulan listeleri valinin onayına sunar. Vali tarafından onaylanan listeler 10 gün içerisinde İçişleri Bakanlığına, İçişleri Bakanlığınca da atama teklifleri yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Memur olarak çalışanlar memur olarak, 5393'e göre sözleşmeli çalışanlar 4/B'li olarak, işçi olarak çalışanlar işçi olarak Devlet Personel Başkanlığınca diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanır.

KAPATILMA NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Kanun taslağının yürürlük maddesine göre, il özel idarelerinin kapatılması ve personelinin devri, şimdi değil ilk mahalli idareler genel seçiminde yürürlüğe girecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber