29 ilde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi kuruluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13 büyükşehir kurulmasına dair Kanun tasarısıyla, Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde özel bütçeli 29 Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezleri kurulmaktadır.

Bu merkezler,

- yatınm ve hizmetlerin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve denetlenmesi;
- afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi;
- ilin tanıtımı;
- gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi;
- ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi, hukuki destek sağlanması ve bunların denetlenmesi,
görevlerini yürütecektir.

Merkezler valiye bağlıdır.

Bakanlar Kurulu kararı ile bu illere bağlı ilçeler ve diğer illerde de Yatınm İzleme ve Koordinasyon Merkezi kurulabilir.

Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, ödeneğini göndermek şartıyla illerde yapacakları her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini yatırım izleme ve koordinasyon merkezleri aracılığıyla yapabilirler.

Yatırım izleme ve koordinasyon merkezinin personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabidir. Ayrıca özel uzmanlık isteyen konularda kadro karşılığı olmaksızın ve diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine tabi olmadan tam veya kısmi zamanlı veya belli bir konu veya proje süresiyle sınırlı olmak koşulu ile sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Bunlar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır ve bunlara ödenecek ücret İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınca müştereken belirlenir. Yatırım izleme ve koordinasyon merkezi ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet alımı yapabilir. Yatırım izleme ve koordinasyon merkezi norm kadro ilke ve standartları İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca tespit edilir. Norm kadroları bu ilke ve standartlar çerçevesinde vali tarafından belirlenir. Gerektiğinde valiler tarafından diğer kamu kurum ve kuruluşlarından personel görevlendirilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber