Hakkari'deki veliler, Okul yakan PKK'ya tepki gösterdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkâri Yüksekova'da ilköğretim okullarının iki haftada 7 kez kundaklanması ilçe halkını isyan ettirdi. Cumhuriyet İlköğretim Okulun'da buluşan yaklaşık 50 veli, okulun ateşe verilmesini eleştirdi.

?Okulların boykot edilmesi? kararının artık kaldırılmasını istediklerini belirten velilerden Muhittin Barçin, ?Biz okulların açılmasını istiyoruz. Biz artık okulların yakılmasını istemiyoruz. Veliler olarak cahaletle mücadele etmeye devam edeceğiz? dedi. Velilerden Cahit Aybar da ?Bu okulumuz 10 gün içinde 7 defa bu şekilde saldırıya uğradı. Ateşe verilmek istendi. Diğer okullarda öğrenciler rahat bir şekilde okullarına giderken bizim bu okulda yaşanan bu olaylardan dolayı öğrencilerimizin eğitimlerinde aksamalar meydana geliyor.

Yüksekova'da sadece üç okulda bu olaylar yaşanıyor. Türkiye'de sadece Yüksekova'da bu olayların yaşanması bizi üzüyor. Bu okullar ilimizin en başarılı okullarıdır. Ders esnasında okullara taş atılması veliler olarak bizi kaygılandırıyor. Sadece 3 okul üzerinde boykot olmaz. Eğer diğer illerde de bu yaşanacaksa buna bişey diyemeyeiz. Kaymakam ve Emniyet yetkilileri isterse buna önlem alabilir. Göstericiler bize çocuklarınız okulda olsa bile yakacağız diyorlar. Yüzleri kapalı bu grupların söyledikleri endişe verici? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber