'Kadın Dostu Kentler'i gündeme getirdiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini ve çalışmalarını uluslararası arenaya taşıyan İngilizce Proje Sunum Grubu Toastmaster Kulübü'nde bu kez ?Kadın Dostu Kentler' ve ?Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konuları gündeme taşındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel ve uluslararası platformlarda proje sunabilme, işbirliği kurabilme ve iyi niyet ilişkilerinin kurulmasını sağlayabilme konusunda gerekli İngilizce pratiği, konuşma ve sunum tekniklerini kullanabilme açısından belediye çalışanlarına yardımcı olan ?Toastmaster Kulübü', sosyal projelere odaklanmaya devam ediyor. Toastmaster Kulübü bu kez, Kadın Dostu Kentler Projesi Bursa İl Koordinatörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten ?Eşitlik Birimi'ni ağırladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla pilot belediye olarak yer aldığı, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında, İsveç Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanı ile yürütülen Kadın Dostu Kentler Projesi, Toastmaster ekibine detaylarıyla tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü destekleri ile eğitimlerini gerçekleştiren Toastmaster kulübü, ?Kadın Dostu Kent Nedir?' ve ?Nasıl Kadın Dostu Kent Olunur?' soruları üzerinden yerel düzlemde yapılabilecekleri İngilizce olarak tartıştı. Toplantıda kadın ve erkeklerin doğuştan gelen genetik, fizyolojik ve biyolojik özelliklerini ifade eden biyolojik cinsiyet ile kadın ve erkeklerin doğuştan değil sosyal ortamlarında, kültürün içinde öğrendikleri kadın ve erkek olmaya dair özellikleri ifade eden toplumsal cinsiyet olguları üzerinde de duruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber