Polis Batman'da yürümek isteyen BDP'lilere müdahale etti

Batman'da, Abdullah Öcalan'ın Suriye'yi terk ettiği 9 Ekim tarihinde protesto yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tazyikli sudan nasibini basın mensupları ile birlikte BDP milletvekili de aldı.

Aralarında Batman Milletvekili Ayla Akat ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel'inde bulunduğu Barış ve Demokrasi Parti mensubu grup, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılması nedeniyle protesto yürüyüşü yapmak istedi. Belediye önünde toplanan ve Sanat Sokağı'na kadar yürümek isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Kısa süre oturma eylemi yapan BDP'lileri dağılmaları konusunda uyaran polise taşlı saldırı düzenlendi. Gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale eden polis, grubu ara sokaklara dağıttı.

Tazyikli suya maruz kalan BDP Batman Miletvekili Ayla Akat ve Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel BDP il binası önüne yürüyerek, polisin müdahalesini alkışlarla protesto etti.

Bu arada ilk müdahalede birçok basın mensubu da tazyikli suya maruz kaldı. Suya maruz kalan bazı basın mensuplarının makineleri de zarar gördü.

BMGYC POLİSİN TAVRINI KINADI

Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı M. Kemal Çelik, polisin basına yönelik tazyikli su kullanmasını kınayarak, bu tür olumsuz tavırların bir daha yaşanmamasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber