İmamdan eğitime destek

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Karalar Köyü Hüseyinli Cami İmam Hatibi, görevi dışında caminin yanında bulunan Karalar Köyü Hüseyinli İlköğretim Okulu'na yaptığı desteklerle herkese örnek oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köy imamı Hüseyin Keskin 23 yıldır imamlık yaptığı Karalar Köyü'nde aynı zamanda Okul Aile Birliği'ne gönüllü üyelik yapıyor. 1990 yılında Karalar Köyü'nde göreve başlayan Keskin, ilk iş olarak caminin etrafını ağaçlandırarak vatandaşlara sosyal bir alan kazandırdı.

İmam Keskin, caminin duvarını, bakım,onarım ve boya işlerini de yapıyor. Keskin, duvar ustalığından sıvacılığa, fayans işinden, boyacılığa, temizlikten aşçılığa kadar elinden gelen her işi eğitime destek için kullanıyor. İmam Keskin köylüler tarafından kendisine getirilen adak kurbanlarını ise evinde kesip eşiyle birlikte pişirip okuldaki öğrencilere ikram ediyor.

Keskin, "Öğrencilerimizin başarısı için elimizden gelen her şeyi seferber ediyoruz. Çocuklarımıza helal olsun. Yeter ki çocuklarımız okusun. Biz onlara seve seve hizmet ederiz" dedi. Eğitimin her kadın ve erkeğe farz olduğunu belirten Keskin, "Bu bilgi ışığında elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışıyoruz.

Muasır medeniyetlere ulaşmaları için bilgi gerekli ve çalışmaları gerekir. Bundan dolayı okulumuza her zaman her sorunu ile ilgileniyoruz.Bizler birer eğitim aşığı olarak bu çalışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ise, "Okulumuz taşıma merkezi olan bir okul.190 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize taşıma kapsamında zaten her gün yemek veriyoruz. Bugün de Okul Aile Birliğimiz farklı bir etkinlikle İMECE usulü ile bir yemek programı düzenlemişler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da başarılarının devamını diliyorum İnşallah bundan sonra bütün okullarımıza bu türlü faaliyetlerin örnek olmasını temenni ediyorum. İmam arkadaşımızın ise bizlere her konuda desteği oluyor. Kendisine sizlerin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber