Yenimahalleli kadınlardan Kazan'da mobil dershane ile eğitim

Yenimahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) ve AK Parti Yenimahalle Kadın Kolları tarafından ortaklaşa ev kadınlarına yönelik eğitim projesi hazırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın' adı verilen projede Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil dershane haline getirilen bir otobüs içerisinde Yenimahalleli ev hanımlarına çeşitli konularda dersler veriliyor.

Kadınların günlük yaşamlarındaki işlerini de aksatmamaları amacıyla gün aşırı verilecek olan dersler 40 dakika sürüyor. Ders bitiminde kek ve meyve suyu ikram edilen eğitimde hanımlar, 'Motivasyon ve Stresle Mücadele, Kadın Sağlığı ve Hijyen, İlk Yardım ve Ev Kazaları, Kentine Duyarlı Olmak, Değerlerimizle Yaşamak, Değerlerimizi Yaşatmak, Modern Toplumda Model Aile, Öfke Yönetimi ve Hayır Diyebilmek, Sağlıklı Beslenme' gibi konularda ders görüyor. Psikolojik danışmanlık hizmetinin de yer aldığı eğitimin bitiminde hanımlara katılım belgesi veriliyor.

YEKAD Başkanı Fatma Serdar hem kadınların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak hem de kadınların aileleri ile birlikte daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlamayı amaçlayan eğitime ilk olarak Çiğdemtepe Mahallesi'nden başladıklarını söyledi. Yenimahalle ilçesinde bulunan 65 muhtarla tek tek görüştüklerini belirten Serdar, "Mobil dershanemizi mahalle muhtarlıklarının önüne çekip derslerimizi daha güvenli bir ortamda veriyoruz. Muhtarlarımızın da büyük desteğini aldığımız bu uygulamamızla hanımlarımızın yaşama daha pozitif bakmalarını sağlıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber