Burçlu öğrenciler mesleğini şimdiden seçiyor

Özel Burç Çukurova İlköğretim Okulu, sadece kaliteli eğitim öğretim vermekle kalmayıp, öğrencilerin gelecekteki mesleklerine de yön veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece 8. sınıflara özel başlatılan ?'Ufuk Turu'' adlı proje ile öğrencilere meslekler tanıtılıyor.

Proje kapsamında, okulun toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk seminere Uzm. Dr. Necdet Kızılkaya verdi. Öğrencilerin meslek seçme konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak, iyi ve zor yönlerini şimdiden ayırt edebilmelerine imkân tanınmasını amaçlayan proje ilk günden büyük ilgi gördü.

Burç Çukurova İlköğretim Okulu Müdürü İlhami Kara, ilk seminerin açılışındaki konuşmasında, projenin önemine dikkati çekerek, öğrencilerin seçecekleri mesleklerle kendi yaşam biçimlerini belirleyeceklerini bu nedenle çok iyi karar vermeleri gerektiğini ifade etti. Kara, bir meslekte başarılı olmanın, o mesleği sevmekten geçtiğini vurguladı.Kara, "Yaşamak için bir idealiniz yoksa, anlamlı bir hayat yaşamıyorsunuz demektir'' sözünü de hatırlattı.

Öğrencilere doktorluk mesleğini her yönüyle anlatan Dr. Necdet Kızılkaya ise önce ?'Kimlerdoktor olmak istiyor?'' diye sorduğunda neredeyse tüm öğrencilerin parmak kaldırması dikkat çekti.

Öğrencilerin bu yoğun ilgisinden memnun kaldığını söyleyen Kızılkaya sözlerine şunları ekledi:

?'Doktorluk fedakarlık isteyen bir meslek.Gecenin bir yarısı hastanızı muayene etmek için yatağınızdan kalkabilirsiniz.Eğer kendinize hedef koyduysanız ben mutlaka bu işi başaracağım hekim olacağım dediyseniz; başarmanın yarısını gerçekleştirmiş olursunuz.''

Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Uzm.Dr. Necdet Kızılkaya, tüm öğrencilere meslek seçimi konusunu çok iyi düşünmelerini önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber