Vali Kızılcık, Alacahan'daki restorasyonun hızlandırılmasını istedi

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, tarihi Alacahan'daki restorasyon çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Kızılcık, 17. yüzyıldan kalan ve Selçuklu mimarisi ile inşa edilen Alacahan'daki restorasyon çalışmaları yerinde inceledi. Tarihi mekanın restorasyonunu yapan firma yetkilisinden bilgi alan Kızılcık, çalışmaların yavaş gittiğinden şikayetçi oldu ve restorasyonun hızlandırılmasını istedi. Önümüzdeki hafta Trabzon'da yapılacak olan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı'na katılacak misafirlere Alacahan'ı göstermek istediğini ifade eden Kızılcık, inşaatın ziyarete uygun bir hale gelmesi için talimat verdi.

Vali Kızılcık, burada yaptığı açıklamada, alternatif turizm destinasyonlarının artırılması kapsamında çok yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda tarihi eserleri yaşatmanın da bir görev olduğuna dikkat çeken Kızılcık, ?Trabzon ve bölgemizde, hem doğal alanların hem de tarihi eserlerimizin turizme açılması için bu tür eserleri restorasyona tabi tutuyoruz. Binanın restorasyonu tamamlandıktan sonra turizmin ve esnafımızın hizmetine sunulacak.? dedi.

Vali Kızılcık, Alacahan'ın yığma bir yapı tekniğinde olduğu için çalışmaların çok dikkatli şekilde devam ettiğini, bu yüzden de gecikmeler meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber