Çamlıca'nın Çaycı Emine'si

Torbalı'ya bağlı Çamlıca köyünde yaşayan 21 yaşındaki Emine Kollu, babasının yanında kahvecilik yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köy kahvehanesinde babasına yardım eden genç kız, bardaklara çay doldurup müşterilere servis yapıyor. Köyün tek kahvehanesinin babasına ait olduğunu ve birlikte çalışmaktan da büyük mutluluk duyduğunu ifade eden genç kahveci, ev işi yapmak yerine kahvehane işletmeciliğinin daha zevkli olduğunu belirtti.

Babasıyla birlikte sabah saat 06.30'da kahvehaneyi açan Emine, gece yarısına kadar çalışıyor. Çalışırken yorulmadığını, hatta çalışmanın çok zevkli olduğunu dile getiren Emine Kollu, ?Herkesin çalışmasını tavsiye ederim? dedi.

Babası Yetiş Selçik'in kahvehanede çalışırken çok yorulduğunu belirten Emine Kollu, bu nedenle kahvehanede çalışmaya karar verdi. Yaşıtları gençliklerini yaşarken o kahvehanede müşterilere çay dağıtmayı tercih ediyor. Dağ köyü oldukları için çok fazla müşterilerinin olmadığını bundan dolayı da aşırı bir yorgunluğun baş göstermediğini söyleyen Kollu, "İşimi severek yapıyorum. Toplumda kahvehaneyi ?erkek işletir' algısını kırdım. Köy dışından gelenler beni gördüklerinde çok şaşıyor. Ama zamanla alıştılar? diye konuştu.

Köyün tek sosyal alanı olarak kahvehanenin bulunduğunu, köy halkının da kahvehane dışında gidecek başka yer olmadığını belirten Kollu, köylü kadınlarında kahvehaneye gelmeye başladığını söyledi: "Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için çalışıyorum. Kimseye muhtaç değilim. İnsanlar yeter ki istesin. İnanan bir kişinin başaramayacağı hiçbir şey yok. Nefis bir çay içmek isteyen herkesi köyümüze bekliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber