Rize'de su baskını ve heyelan olan bölgeler temizleniyor

Rize'de önceki gün başlayan etkili yağışlar sonrası meydana gelen su baskınları ve heyelan olan bölgelerdeki temizleme çalışmaları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışların etkili olduğu Pazar ilçesinde incelemelerde bulunan Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, beraberindeki Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ve Belediye Başkanı Süleyman Basa'dan bilgiler aldı.

Su baskınlarının yaşandığı Pazar - Hemşin karayolunun 4. kilometresindeki Kocaköprü köyünde, TOKİ Konutları, Emniyet Lojmanları ve yağışların etkilediği diğer noktalarda da incelemelerini sürdüren Gültekin, bu bölgelerdeki temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Beraberindekilerle heyelan sonucu yolları ulaşıma kapanan Topluca ve Sivritepe köylerini ziyaret eden Gültekin, ?Heyelanlar birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. Heyelanlardan etkilenen ve tehlike arz eden birçok ev güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. İl Özel İdare ekiplerimiz ve Pazar Belediyesi, heyelan nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yağışlar sonrası yaşanan su baskınları ve heyelanlarda can kaybının olmadığı için sevinçliyiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber