Kılıç: Stadyum projeleri uçakların kuyruğa girmesi gibi ihale için kuyruğa girdi

Gaziantep'te bir dizi inceleme ve açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, stadyum projelerinin pist başında kalkış için kuyruğa giren uçaklar gibi sıra beklediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de çok sayıda stadyum projesinin olduğunu belirten Bakan Kılıç, "Adeta havaalanındaki uçakların pist başında kalkış sırasında kuyruğa girmeleri gibi, ihale için kuyruğa girmiş durumda. Hızla tüm illerimize yönelik stadyumları bitirmeye gayret ediyoruz.? dedi.

Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katılan Kılıç, çıkışta gazetecilerin stadyum projesi ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Gaziantep'in yeni stat projesinin çizildiğini kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

?Gelecekte Gaziantep'in simgeleri arasında yer alacak bir projeyi Gaziantep'e kazandırıyoruz. Yani Gaziantep stadyumu fotoğrafları herhangi bir yayında görüldüğü zaman ?Evet bu Gaziantep stadyumudur' denilecek şekilde bir projeyi Gaziantep'e kazandırıyoruz. Son derece modern, ışıl ışıl, gündüz ayrı bir havası olan, gece kentin görünümüne ayrı bir hava katacak olan son derece güzel bir proje. Projeyi onayladık. TOKİ'ye teslim ettik.

Zaten önceki aşamada TOKİ ile stadyum yapım protokolünü imzalamıştık. Gaziantep'in stadyumunda Gaziantepspor şuanda maçlarını oynamaya devam ediyor. Keşke başka bir stadyum olsa da, mevcut stadyumu hemen yıkabilsek. Ama yenisi yapılıncaya kadar zannederim ki bu mümkün olmayacak. Yenisi yapılır yapılmaz kent merkezindeki eski stadyumu bulunduğu yerden kaldıracağız. Orası başka şekilde değerlendirilecek.?

Stadyumun ihalesinin yapılıp yer teslimi gerçekleştikten sonra stadın hangi tarihte net olarak biteceğini söyleyebileceklerini de belirten Bakan Kılıç, "Ama şuan çok sayıda stadyum adeta havaalanındaki uçakların kalkış sırasında kuyruğa girmeleri gibi çok sayıda stadyum projesi ihale için kuyruğa girmiş durumda. Hızla tüm illerimize yönelik stadyumları bitirmeye gayret ediyoruz. Gaziantep'te ilk sıralarda yer alan illerimizden bir tanesi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber