Antalya Havalimanı, en düşük karbon salınımında dünyada ilk 8'e girdi

Dünyanın karbon salınımı en düşük 8 havalimanı arasına girmeyi başaran Antalya Havalimanı, 'Havalimanı Karbon Akreditasyon Optimisation' sertifikası ile ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Sheraton Otel'de yapılan sertifika teslim töreninde; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayri Süha Aka, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, London City Airport CEO'su Declan Collier, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec, İCF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ile ICF yetkileri hazır bulundu. ACI Europe tarafından onaylanan sertifika, London City Airport CEO'su Declan Collier ve İCF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen tarafından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'a takdim edildi.

Törende konuşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Orhan Birdal, "Hizmet süreçleri esnasında çevreye verdikleri zararı azaltıcı tedbirler geliştiren kuruluşlar; sadece güncel çevre bilincinin gereğini yapmış olmakla kalmıyor; insanlığın geleceğine de yatırım yapmış oluyorlar. Antalya Havalimanı terminallerini işleten ICF Airports, işte bu bilinçle hareket ederek dünya çapında bir başarıya imza attı. Kendilerini kutluyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber