Din görevlileri Bağcılar'da buluştu

Bağcılar Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Engelliler Sarayı'nda bir program düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Program, İstanbul Toptancılar Çarsısı (İSTOÇ) Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 yılının temasını ?Camiler ve Engelliler' olarak belirlediğini ifade ederek, seçilen temanın önemli olduğunu söyledi. Geçen yıl ?Çocuk' bu yıl da ?Engelliler' temasının seçilmesinin toplumda duyarlılık oluşturduğunu vurgulayan Çağırıcı, yeni yapılacak camilerde engellilerin de dikkate alınarak projelerin hazırlanacağını, eski camilerin ise engellilerin ibadet hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenleneceğini açıkladı.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da konuşmasında, İslam toplumlarında caminin hayatın merkezinde yer aldığını belirterek, ?Camiler elbette ki sadece taş ve beton yığınlarından ibaret değildirler. Müminleri Allah'a yaklaştıran namaz ibadetinin ifa edildiği camilerimiz, aynı zamanda Müslümanlar arasında kardeşliğin, hoşgörü ve dayanışmanın pekiştirildiği, eğitim ve yardımlaşma işlevlerini de içinde barındıran mekânlardır.? diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, ?Cami ve İletişim' konulu sunum yaptı. Programa, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Müftü Vekili Hikmet Yıldız, Bağcılar Din Görevlileri Derneği Başkanı Münir Türker katıldı.

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yeni yapılacak camilerde engellilerin de dikkate alınarak projelerin hazırlanacağını, eski camilerin de engellilerin ibadet hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber