Vali'den karakolda dayak açıklaması: İçişleri'nden müfettiş istedik/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir'in Bergama ilçesinde, arkadaşlarıyla tartışırken gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan şahsın karakolda şiddet görmesiyle ilgili kamera görüntülerinin basına yansımasını değerlendiren Vali Mustafa Cahit Kıraç, bu tür olayları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını ve büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Dayak olayına karışan polislerin görevden el çektirildiğini açıklayan Vali Kıraç, "Bunu tasvip etmek mümkün değil. Her zaman söylüyoruz, en çok kendi teşkilatlarına zarar veriyor bunu yapanlar. Adli tahkikat, savcılık tarafından yürütülüyor. İdari soruşturma için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedik." dedi.

Bu tür olayların en fazla polis teşkilatını üzdüğünü, birkaç ferdi olay yüzünden bütün teşkilatı aynı kefeye koymanın yalnış olacağını aktaran Vali Kıraç, "Soruşturma sürüyor. Ben bu hadiseden dolayı üzüntü duyuyorum. Polis teşkilatını kimsenin rencide etmeye hakkı yok. Polisler, hizmetiçi eğitimlerini yapıyor, programlarını uyguluyor. Telkinlerini yapıyoruz, ziyaret ediyoruz. Bu tür olayların olmaması için bundan sonra daha fazla gayret göstereceğiz. Bu münferit bir olaydır, kimse tasvip etmez." şeklinde konuştu.

Söz konusu olay, geçen ağustos ayında arkadaşlarıyla tartışan bir gencin gözaltına alınması, karakolun içinde dayak yemesi üzerine dışarıda bekleyen bir babanın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesiyle son bulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber