Hayırseverler Afyon'a iki okul yaptıracak

Afyonkarahisar'da hayırseverler tarafından yaptırılacak iki okuldan birisinin temeli atıldı, diğeri için de protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayat ilçesinde hayırsever Ali Özaktan ve oğlu Kadir Özaktan tarafından arsası da alınarak yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı. 15 derslikli olacak okulun temel atma törenine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, iyi derece eğitim almış birçok Türk gencinin Avrupa'da söz sahibi şirketleri olduğunu, siyasi kariyerler edindiklerini söyledi. Balkanlıoğlu, "Övündüğümüz gençlerimiz geleceğimizin mimarlarıdır. Gençlerimiz gerçekten çok çalışkan ve yenilikçiler. Ülkemizde yetiştirdiğimiz gençlerimiz gidip Avrupa ülkelerinde birçok şirketler kuruyorlar. İstihdam oluşturup o ülkelerin ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.? dedi.

KÖYLÜLER İLKOKUL YAPACAKLAR

Afyonkarahisar merkeze bağlı Küçükçobanlı köyü halkı tarafından bir yıl içinde tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe edecek ilkokul için de protokol imzaladı. 8 derslikli 240 öğrenci kapasiteli Küçükçobanlı İlköğretim Okulu için Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Küçükçobanlı köyü muhtarı Hasan Kelem arasında protokol düzenlendi. Balkanlıoğlu, en hayırlı hizmetin eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, böylesine güzel ve anlamlı bir devlet-millet dayanışmasını sergileyen Küçükçobanlı köyü halkına teşekkür etti. Bu davranışın örnek bir davranış olması temennisinde bulunan Balkanlıoğlu, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu hatırlattı.

Muhtar Hasan Kelem de muhtarlık öncülüğünde yapılarak, hibe edilecek okulun inşaatının yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Kelem, ?Eğitim için tüm köylü seferber oldu. Yarının geleceği olan ve hayatta en büyük sermayemiz olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. İnşallah en kısa sürede el birliği ile okulumuzu tamamlayıp, eğitim-öğretime açacağız. Bizlere büyük destek veren başta valimiz ve milli eğitim müdürümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber