Atanamayan öğretmenler, Ulaştırma Bakanı'ndan yardım istedi

Sosyal medyada bir araya gelen yaklaşık 40 bin öğretmen adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan yardım istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de bir açılışta Bakan Yıldırım'a ulaşan öğretmenler, Şubat 2013'te atama yapılması için yardım talep etti.

Kendilerini '2013 Şubatçılar Grubu' olarak adlandıran öğretmenler, ?Bizler 2012 KPSS'ye girmiş öğretmenleriz. Mesleğimizi en ideal anlamda yerine getirmek, bir an önce görevimizin başında bulunmak istiyoruz. Bu yüzden her yıl yapılan şubat atamasının bu yıl da yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu sene şubat ataması için diğer yıllara göre daha fazla sebebimiz var. Bu nedenden dolayı hükümetin özellikle bu konuda bize duyarlı davranmasını bekliyoruz. Hiçbir ideolojik veya siyasi amacımız yoktur. Tek amacımız eğitimin kalitesi için elimizden geldiğince ülkemize hizmet etmektir. Bizler yine aynı sınav stresini yaşamak istemiyoruz.? dedi.

En büyük sıkıntılarının KPSS puan geçerliliğinin iki yıl iken, bu yıl sınavdan hemen önce puanların geçerliliğinin bir yıla düşürüldüğünü hatırlatan öğretmenler, bu durumun ise 2012 KPSS'ye girenleri oldukça mağdur ettiğini aktardı. Öğretmen açığının 4+4+4 ile oldukça arttığını, ancak bu açığın ücretli öğretmenlerle karşılanma yoluna gidildiğini kaydeden öğretmenler, bunun yanında branş değişikliklerinin de sıkıntı oluşturduğunu, isteyenin istediği alana kolaylıkla geçebildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenen öğretmenler, şunları dile getirdi: ?Bu konuda sağduyulu davranacaklarına inanıyoruz. Tabii bizlerin en büyük amacı da Sayın Başbakanımız'a ulaşmaktır. Çünkü onun öğretmen sorunlarına duyarlı olduğunu biliyoruz. Bizi mağdur etmeyeceğine inanıyoruz. Sayın Başbakan'la görüşmek istiyoruz, ona derdimizi anlatmak istiyoruz. Onun bu konuya bakışının daha adaletli olacağına inanıyoruz. Hükümete şöyle sesleniyoruz: Bizler şubat ayında atanmak istiyoruz. Lütfen bu kötü günlerimizin bahara dönüşmesini sağlayınız ve inanın bizler çok zor bir psikolojik süreçten geçiyoruz. Bu yaşadığımız stresin devam etmesini istemiyoruz.?

Bakan Binali Yıldırım ise bu konuda Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber