Sürücünün refleksi muhtemel faciayı önledi

Edirne'de içinde 23 üniversite öğrencisinin bulunduğu midibüs, alev alev yandı. Aracının yandığını fark eden şoför öğrencileri tahliye ederek büyük bir faciayı önledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nden aldığı öğrencileri şehir merkezine taşıyan Tuncay Yavuzkaya'nın kullandığı 22 M 0064 plakalı midibüs, elektrik kontağı nedeniyle bir anda tutuştu. Bunun üzerine Yavuzkaya, aracın her iki kapısını da açarak öğrencileri tahliye etti. Öğrencilerin dışarı çıkmasının hemen ardından midibüs, alev topuna döndü. Midibüs sürücüsü, aracının yanışını çaresizlik içerisinde izledi. Olayı gören vatandaşlar durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu yangın kısa sürede söndürüldü. Midibüsten geriye ise sadece demir yığını kaldı.

Sürücü Tuncay Yavuzkaya, aracın elektrik tesisatından kaynaklanan bir kontak nedeniyle bir anda tutuşarak yanmaya başladığını söyledi. Yangının başlamasıyla kapıları açarak yolcuları aşağıya indirdiğini belirten Yavuzkaya, "Yolcularımızı kurtardık ancak aracımızı kurtaramadık. Can sağlığı olsun, yolcularımızı kurtardık araç önemli değil. Yolcularımın hepsi üniversite öğrencisiydi." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber