Uzman memura, bilirkişi olma imkanı

657 sayılı Kanunun, 87. maddesinde, 2. görev yasağından, bilirkişilere verilecek ücretlerin ödenmesine ilişkin hükümlerin saklı olduğu hüküm altına alınmıştır. Bugünlerde, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıkları, bilirkişileri belirlemek için kamu kurumlarına yazı yazmakta olup, istenen alanda yetkin olduğunu düşünen memurların başvuru yapması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman memura, bilirkişi olma imkanı

Memurun, bilirkişi olabilmesi için atamaya yetkili amirin onayına gerek bulunmamaktadır. Bu konudaki Devlet Personel Başkanlığı görüşü için tıklayınız. Ancak bu görüşe rağmen, kurumda sorun çıkmaması açısından, ilgili amirlerden izin alınması yerinde olacaktır.

Diğer taraftan, 5271 sayılı Ceza Mahkemesi Kanununun 64. maddesi ile 8 Nisan 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Bölge Adliye Mahkemesi İl İdari Yargı İlk derece Mahkemesi adalet Komisyonlarınca Bilirkişi Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmeliğin" 2. maddesi uyarınca bilirkişi listeleri oluşturulmaktadır. Listeleri Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu başkanlığı düzenlemektedir.

Bu konuya dair resmi yazılar Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca Valiliklere gönderilmekte, Valilikler de o mahaldeki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile meslek kuruluşlarına göndermektedir.

Tunceli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonunun duyurusu için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber