İzmir'de ikinci öğretmen cinayeti son anda önlendi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir öğretmenin derste öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından polis ekipleri, başka bir okulda aynı şekilde cereyan eden bir olayın önüne geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derste öğretmeniyle tartıştığı öne sürülen öğrenci, evinden aldığı bıçakla okula giderken poliserin başarılı çalışması sonucu yakalandı.

Olay, Cennetçeşme semtindeki Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu'nda sabah saatlerinde meydana geldi. 8. sınıf öğrencisi C.E., Fen Bilgisi dersi başladıktan sonra iddiaya göre başını sıraya koydu. Öğretmeni Hakan K. tarafından uyarılan C.E., ilgisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine sınıftan çıkarıldı. Koşarak eve giden C.E., annesinin gözü önünde mutfaktan aldığı bıçakla okula döndü. Oğluna engel olamayan anne, hemen polise haber verdi. Hızlı bir şekilde harekete geçen polis ekipleri, okul önünde ve istikamet üzerinde önlem aldı. Okula giden C.E. yakalanarak bir facianın önüne geçildi. Gözaltına alınan C.E., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sınıf arkadaşları, derste C.E.'nin öğretmen tarafından uyarıldığını belirterek, "Kafasını sıranın üstüne koymuştu. Öğretmenimiz dersle neden ilgisi olmadığını sordu, o da ilgilenmediğini söyledi. Dersi dinlememesi üzerine dışarı çıkması istendi." dedi.

Eskiizmir semtinde 26 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen diğer olayda ise Nazire Merzeci Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi H.K. (15), Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan hastanede hayatını kaybetmiş, zanlı öğrenci tutuklanmıştı. H.K. hakkında hazırlanan iddianamede, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber