Hacettepe Rektörü Tuncer: Hastaneye kaldırılan kişi öğrencimiz değil

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın katılımı ile gerçekleşen Hukuk Fakültesi açılış programında yaşanan olaylarda, 'güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırdığı, ölçüsüz şiddet uyguladığı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuncer, "Söz konusu grubun bir kısmının ve hastaneye kaldırılan öğrencinin, üniversitemiz öğrencisi olmadığı da tespit edilmiştir." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, geçtiğimiz günlerde üniversitenin hukuk fakültesinde gerçekleşen açılış programında yaşanan olaylara açıklık getirdi. Tuncer, yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz Hukuk Fakültesi'nin akademik açılış programı sırasında Rektörlük binası önünde üniversitemizce de istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Söz konusu olaylar basında, 'güvenlik görevlilerimizin öğrencilere saldırdığı, ölçüsüz şiddet uyguladığı' şeklinde yer almış ise de yaşanan üzücü olayların gelişimine ilişkin bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Hukuk fakültesinde 08.10.2012 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın üniversitelerine gelişiyle eşzamanlı olarak pankart taşıyan bir grubun sloganlar attığını, rektörlük binası protokol girişini işgal ettiklerini vurgulayan Tuncer, şu ifadeleri kullandı: "Bu aşamada gruba hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Ancak, grup Rektörlük binasına zorla girmeye çalıştığında, güvenlik görevlilerimiz barikat kurarak grubu engellemek zorunda kalmıştır. Grup, kurulan barikatı geçerek zorla içeri girmeye çalışmış ve çıkan arbedede maalesef istenmeyen olaylar yaşanmıştır. Söz konusu grubun bir kısmının ve hastaneye kaldırılan öğrencinin, üniversitemiz öğrencisi olmadığı da tespit edilmiştir. Ayrıca basında ?inanılmaz bir şiddet uygulandığı? hususu yer almış ise de, yaralandığı iddia edilen öğrenci derhal acil servise kaldırılmış, genel durumunun iyi, bilincinin açık olduğu, yüzünde hassasiyet olmadığı belirtilmiş ve sırtında hafif hassasiyet rapor edilmiştir."

Üniversite öğrencilere karşı her zaman iletişime açık bir tavır içinde olunduğunu ve gereken anlayışın her zaman gösterildiğini bildiren Tuncer, "Ancak Üniversitemizle hiçbir ilişkisi olmayan kişilerin de bulunduğu bir grubun, Rektörlük binamıza zorla girmesini engellemek mecburiyetinde kalınmıştır. Gençlerin ve öğrencilerin de, kamu kurumlarının düzen ve güvenliklerini sağlamak zorunda olduklarını kabul etmeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber