Bayramda belgesiz hayvan kesimi yapanlara ceza verilecek

Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bayram nedeniyle gerekli önlemlerin alındığı, belgesiz hayvan kesimi yapan kombina, mezbaha veya kesim yerlerinin sahiplerine tesis kapatma ya varan cezalar kesilebileceği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurbanlık hayvan satış yerleri ve iller arası hayvan sevkıyatı, muhtemel bir hayvan hastalığının bulaşması ve yayılmasının önlenmesinin büyük önem taşıdığını bildiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, ?Polis ve jandarmanın yaptığı yol kontrollerine müdürlüğümüzden veteriner hekimler de katılmakta, belgesiz ve sağlıksız hayvanların nakillerine izin verilmeyecek. Kurbanlık satış yerleri denetlenerek belge ve sağlık kontrolleri yapılacaktır.

Bayram öncesi, kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinde bayram süresince müdürlüğümüzce veteriner hekim görevlendirilmiş olup, satılan ve kesilen hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması için gerekli önlemler alınmıştır? dedi.

İl kurban komisyonu tarafından belirlenen yerler dışında veteriner sağlık raporu beyannamesi ve küpesi olmayan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların alınmaları ve satılmalarının yasak olduğunu duyuran Kayacan, ?kurbanlık hayvan alım ve satım yerleri Hükümet Veteriner Hekimleri, Belediye Veteriner Hekimleri ve Belediye Zabıta Ekiplerince iş birliği ve koordinasyon sağlanarak etkin ve sürekli olarak denetlenecek ve kontrol edilecektir.

Belgesiz hayvan kesiminin yapıldığı kombina, mezbaha veya kesim yerlerinin sahiplerine idari para cezası ve tesis kapatma cezası verilecektir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber