Başkan Genç: Dönüşümü şehre yaymalıyız

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kentsel ve kültürel dönüşümü Samsun'un sadece bir bölgesinde değil şehrin geneline yaymak gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsunlu esnaflar Canik Belediyesi tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla verilen yemekte bir araya geldi. Canik Kültür Merkezi'nde verilen yemeğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Eren, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı İbrahim Ülker, Bem Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu ve esnaflar katıldı.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ahiliğin kardeşlik anlamına geldiğini belirterek, "Ahilik teşkilatı birlikte hareket etmeyi gerektiriyor. Ahiliğin kutlanacağı en güzel illerden biri Samsun'dur. Çünkü Samsun geçmişte ticaret, kültür ve siyaset olmak üzere üç özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Samsun geçmişte 2. İstanbul olma özelliğine sahip bir il. Osmanlı zamanında ticaretin kalbinin attığı yerdir Samsun. Bu bakımdan ahilik teşkilatı için Samsun önemli bir yer teşkil eder." dedi.

Başkan Genç, "Kent, kültür ve anlayış dönüşümünü bütün şehre yaymalıyız. Buradan belediye başkanlarımıza sesleniyorum. Belediye sadece yol, kaldırım, park yapmak, çöp toplamak demek değildir. Belediye Ahilik teşkilatında olduğu gibi birlikte hareket etme işidir. Biz Canik'te halkımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte hareket ederek bir değişim ve dönüşüme imza attık. Ancak bunu birlik olarak şehrin genelinde sağlamalıyız." diye konuştu.

Canik Belediyesi olarak esnafları önemsediklerini de ifade eden Başkan Osman Genç, "Toplumu en iyi anlayan teşkilat esnaflarımızdır. Esnaflarımız kent ticaretinde önemli bir iş başarmaktadır. Çünkü onlar toplumun mihenk taşlarıdır." şeklinde konuştu. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e teşekkür eden Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır da yaptığı konuşmada, ahiliğin anlam ve öneminden bahsetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber