Başhekim Kaya: Aile hekimlerini yardıma çağırdı

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdullah Kaya, hastane acil servisinde görev yapan pratisyen hekim yetersizliği sebebiyle, aile hekimlerinden yardım istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Kaya, yaptığı açıklamada, acil serviste çalışan pratisyen hekimlerin, yaklaşık 6 ay çalıştıktan sonra, ihtisas kazanmaları, aile hekimliğine gitmeleri veya meslekten istifa etmeleri sebebiyle sürekli olarak personel eksiklikleri bulunduğunu söyledi.

Başhekim Kaya, şöyle devam etti: ?Acil servis bizim için çok önemli çünkü bu servisler hastanenin neredeyse yüzde 30 yükünü çekiyor, bu oran kış aylarında daha da artıyor. Ancak acil serviste çalışan pratisyen hekimlerimizin aldığı ücretin çok düşük olması sebebiyle, burada fazla çalışmak istemiyorlar. Sürekli olarak başka alanlara yöneliyorlar. Bizler de bu durma çare bulmak amacı ile aile hekimlerinden yardım istemeyi uygun gördük. Aile hekimlerimizden burada 18.00 ve 23.00 saatleri arasında çalışmalarını rica ediyorum. Kendilerinden hizmet talep ettiğimiz saat aralıkları onları fazla etkilemeyecektir. Bu sayede hastanemizde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyorum, çünkü bu hekimlerimizin hepsi alanında tecrübeli kişiler. İl merkezinde toplam 35 aile hekimi var. Hekimlerimizin ayda bir sefer yardıma gelmeleri bize yetiyor.? dedi.

Hastaneden gerekli olan bütün cihazlara sahip olduğuna da değinen Kaya, ?Geçtiğimiz günlerde hastanemize yaklaşık 1 milyon lira değerinde çeşitli branşlarda kullanmak üzere cihazlar aldık. Vatandaşlarımızı özellikle göz, kulak burun boğaz gibi önemli konularda Samsun'a sevk ediyorduk. Bu yeni aldığımız cihazlar sayesinde hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber