Çanta hırsızlığı güvenlik kamerasında

İstanbul'daki çeşitli alışveriş merkezlerinde gözüne kestirdikleri kadınların çantalarını çaldıkları iddiasıyla 2 kadın gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli Polis Merkezi'ne müracaat eden Ebru A. (35), bir alışveriş merkezinde içerisinde 7 altın bilezik, 1 altın takı seti, 5 altın kolye, 4 yüzük, 1 adet 7 pırlanta taşlı yüzük, altın kol saati ve 2 cep telefonunun bulunduğu çantasının çalındığı şikayetinde bulundu.

Alış veriş merkezinin Hırsızlığın gerçekleştiği 25 Eylül gününe ait güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, Ebru A.'nın çantasının D.A. (17), Hatice K. (35) ve N.K tarafından çalındığını belirledi. Kimliklerin tespitinin ardından Hacıhüsrev'deki adreslerine düzenlenen operasyonda Hatice K. ve D.A. gözaltına alındı.

Şüphelilerin incelemesinde benzer yöntemlerle Bahçeliveler'de Meliha D. adındaki mağdurun içinde 25 bin dolar bulunan çantasını Şubat 2011'de, Nisan ayı içerisinde de Ataköy'deki bir alışveriş merkezinde Sibel K.'nın içerisinde bin 500 TL parası ve telefonunun bulunduğu çantayı çalan kişiler olduğu belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hatice K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. D.A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Şüphelilerin hırsızlık anları iki alışveriş merkezinin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. İlk görüntülerde bebek arabasındaki çanta, sahibinin neredeyse gözleri önünde çalındı. Bir başka görüntü de alışveriş arabasındaki çantadan uzaklaşıldığı anda şüpheliler kısa süreli tereddütün ardından çantayı çalıp olay yerinden uzaklaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber