Göçük mağdurları mahkemeyi bekliyor

Kahramanmaraş'ta 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temin edilmek üzere açılan, özel şirketin işlettiği Çöllolar Kömür Havzası'ndaki göçükle ilgili ilk duruşma 23 Ekim'de yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kamu davasında 23 kişinin adı geçiyor. Taksirle adam öldürme suçlamasıyla yargılanacak 23 kişi hakkında 3 ile 5 yıl arasında hapis cezası istenebileceği öğrenildi.

Bir yandan kamu davası için ilk duruşma hazırlığı yapılırken diğer taraftan göçükte yakınlarını kaybedenler de hukuk savaşını sürdürüyor. Toprak altında kalan 9 işçinin yakınları ihmali olan şirket ve kişiler hakkında maddi ve manevi tazminat davaları açıyor. Göçükte hayatını kaybeden işçilerden Cuma Yıldırım'ın babası Yusuf Yıldırım ile annesi Şenel Yıldırım açtıkları hukuk savaşı için 3 defa adliyeye geldi.

Adliye önünde konuşan baba Yusuf Yıldırım, göçükte ihmali olanların cezalandırılmalarını beklediklerini belirtti. Yıldırım, ?Birinci gün uçtu(göçtü). İkinci gün işe çağırdılar. 3. gün çocuklar göçük altında kaldı. Önceleri bir kişi kaldı. Bir önlem almadılar. Tekrar çocukları kusurlu olarak işe çağırdılar. Herkes biliyor. Şevler 20-25 metre. Bu şevlerin en az 150 metre olması gerekirdi, ki bu şevlerin üzerinden dola dola aşağıya toprak inerdi. Kuyuya yetişmezdi. Çocuklar belki o anda kurtulabilirlerdi. Bunların cezalandırılmasını istiyoruz. Dava ile ilgili bilgi geldi. Katılacağız davaya. Herkes biliyor. Dünya izledi bunu, kusurlular. Şevler o kadar dar ki 25 metre yani. Mahkemenin gidip o şevleri incelemesini istiyorum. Görsünler gözleriyle. 25 metre şev olmaz, en az 150 metre olmalı. Şahsi davamızı da açtık. Bunların cezalandırılmasını istiyorum.? dedi.

Anne Şenel Yıldırım ise ?Cezalandırılmalarını bekliyoruz. Ölüsünü de vermediler. Hala o termikten tarafa bakıyoruz. Acı duyuyoruz. Daha ölmedi sanıyorum. Gelecek sanıyorum. Gelmiyor. Ölüsünü olsun verselerdi umudu keserdim. Daha umutla yaşıyorum.? şeklinde konuştu.

Toprak altında kalan H.Mehmet İpek'in abisi Avni İpek de yaptığı değerlendirmede, ?Mahkemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bütün görevliler cezasını çeksin kardeşim. Biz 3 senedir hala gelecek umudundayız, ama zor. Üzerinde yollar yapılmış. Hiç ilgilenen yok, soran yok, eden yok. Cezası babamsa da çeksin. İhmal varsa.? görüşünü aktardı.

Eşi Vesile İpek de şunları söyledi: ?Ceza çekmelerini bekliyorum. Aynı bizim gibi. Başka ne deyim ki? Onlar toprağın altındaysa, onların da cezaevinde kapalı kalmasını bekliyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber