Kocaeli'nde her gün 5 ton tıbbi atık toplanıyor

Kocaeli'nde toplanan tıbbi atık miktarının her geçen yıl artış gösterdiği ve ilde her gün 5 tondan fazla tıbbi atık toplandığı belirtildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Kocaeli Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce desteklenen ?Tıbbi Atık Yönetimi' konulu eğitim semineri yapıldı.

Karamürsel Belediyesi Meclis Salonu'nda verilen eğitim seminere, Karamürsel'deki aile sağlığı merkezlerinde tıbbi atıkların yönetiminden sorumlu doktor, ebe ve hemşireler ile atıkların toplanmasından sorumlu hizmetliler katıldı.

Seminerde Kocaeli'nde tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve sterilizasyon yöntemi ile bertarafının sağlanmasına yönelik Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yürütülen çalışmalar ile 'Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' gereğince atık üreticileri tarafından yapılması gerekenler ve kaynağında ayrı toplama çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi.

Seminerde konuşan kimya mühendisi Lokman Karagöz, Kocaeli genelinde, başta üniversite hastanesi olmak üzere, devlet hastaneleri, özel hastaneler, diyaliz merkezi, tıp merkezi, poliklinikler ve aile sağlığı merkezlerinden günde yaklaşık 5 ton civarında tıbbi atığın, araçlarla toplanarak sterilizasyon tesisine nakledildiğini söyledi.

Toplanan tıbbi atık miktarının her geçen yıl artış gösterdiğine dikkat çeken Karagöz, sağlık kurumlarında toplanan atıkların kaynağında ayrı toplama çalışmasının her geçen gün daha dikkatli bir şekilde yürütüldüğünün gözlemlendiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber