Cumhurbaşkanı Gül: Ankara, gelişimini kesintisiz sürdürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2012 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkent olma onurunu 89 yıldır gururla ve layıkıyla taşıyan Ankara'nın, modern bir kent olarak, tarihi ve kültürel zenginliklerini de koruyarak gelişimini kesintisiz sürdüreceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yayımlanan mesajında Gül, tarih boyunca büyük olaylara ve siyasi gelişmelere tanıklık eden Ankara'nın, milli mücadele döneminde tüm Türkiye'nin kalbinin attığı şehir olduğunu hatırlattı.

Kurtuluş Savaşı'nın sevk ve idare merkezi, yüce Meclis'in toplanma yeri olan Ankara'nın, büyük zafere giden süreçte hayati bir rol üstlendiğine dikkat çeken Gül, "Ankara'nın bu rolü ve stratejik konumu kendisine başkent olma onurunu yaşatmıştır. Ankara'nın başkent oluşu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu müjdeleyen bir adımdır. Başkent olmasıyla birlikte önemli bir yapılanmaya giden ve cumhuriyet tarihimizin aynası olan Ankara, yatırımlarla birlikte hızla gelişmiş, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasına girmiştir. Başkent olma onurunu 89 yıldır gururla ve layıkıyla taşıyan Ankara, modern bir kent olarak, tarihi ve kültürel zenginliklerini de koruyarak gelişimini kesintisiz sürdürecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber