Tiroid hastaları ilaç bulamıyor iddiası!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tiroid hastalarının mutlaka kullanmak zorunda oldukları Ltiroksin, Tefor, Levotiron ve Euthrox gibi ilaçlar piyasada bulunmuyor. Buda tiroid hastaları için büyük tehlike yaratıyor...

İlaç kullanmazsa kalp krizinden felce kadar pek çok olumsuzlukla karşı karşıya kalan tiroid hastaları dermansız kaldı. Sorunun, SGK fiyatı ucuzlatınca firmaların üretimden vazgeçmesi nedeniyle yaşandığı belirtildi.

BİNLERCE tiroid hastası ilaçsız kaldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, fiyatını ucuzlattığı için üretici firmaların piyasaya sürmekten vazgeçtiği ilaçların bulunamaması hastaları bezdirdi. L-tiroksin, Tefor, Levotiron ve Euthrox gibi ilaçları alabilmek için eczane eczane dolaşan binlerce tiroid hastası eli boş döndü.

Meclis'e taşınıyor

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması için TBMM'ye sunacağını kaydetti. Dr. Aytun Çıray da, "Bu hükümet sağlık harcamalarında büyük bir mali sıkıntı içine girdiği için tasarruf adı altında ilaç piyasasında da bir çok yanlış karar alıyor. Sadece onda değil 200'e yakın ilaç şu anda piyasadan çekildi. Bu ilaçlar hayati ilaçlar. Hükümetin özel ve acil olarak ele alması bu ilaçların ithalatını ya da üretimini sanayi ile görüşerek çözmesi gerekir" dedi.

Dr. Erdal Duman ise Türkiye'de her 100 kişiden 4'ünün tiroid hastası olduğunu vurgulayarak Türkiye'de 3 tane muadili olan bu ilaçların bulunamaması halinde bir çok kişinin kalp krizi, beyin felci, ödem, koma gibi ölüme giden ağır sonuçlarla karşı karşıya bırakıldığını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber