Karaşarlılar, cezaevi yerine yüksekokul istiyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesi Karaşar beldesinde atıl halde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) yarı açık cezaevi olarak faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı Karaşarlılar ise burada cezaevi yerine bir eğitim kurumu, sosyal hizmetlerle ilgili bir birim veya bir üniversitenin yüksekokulunu istediklerini kaydetti.

Karaşar Belde Belediye Başkanı Ali Özdamar beldelerinde atıl halde bulunan YİBO binasının tekrar faaliyete geçirilmesi için çalışmalarda bulunulduğunu hatırlatarak, "Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve farklı kurumlarla görüşülerek bu binanın tekrar hizmete açılması için çalışmalarda bulunduk. Buradaki amacımız YİBO binasının hem belde halkına hem de ülkeye katkıda bulunan bir yer haline getirmek." dedi.

Adalet Bakanlığı ile beldeye yarı açık cezaevi açılması konusunda görüşmeler yapıldığını aktaran Özdamar, "Yarı açık cezaevi beldemize açılırsa 400 bayan hükümlü ve 100 personel buraya gelecek. Beldeye ekonomik açıdan artıları olacak. Beldeye bir olumsuzluğu olup olmayacağı ile ilgili yarı açık cezaevi açılan yerlerde inceleme yaptıktan sonra kararı Karaşar halkına bırakacağız. Karaşarlılar ne derse o olacak." dedi. Karaşarlılar Derneği Başkanı Mehmet Kaytanbıyık ise cezaevinin Karaşar'ın içerisinde yer alacağı belirterek, "Ayaş ve Güdül'de bulunduğu gibi cezaevi belde içerisinde olacak. Karaşarlılar Derneği olarak bizler burada bir eğitim kurumu, sosyal hizmetlerle ilgili bir birim veya bir üniversitenin yüksekokulunu istiyoruz. Beldemizde cezaevi açılmasını istemiyoruz. Bu nedenle burada yarı açık cezaevi açılmaması için imza kampanyası başatacağız. Dernek adına yetkililerden belde halkının hassasiyetlerini dikkate almasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber