Kan davası barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'da yaklaşık iki ay önce 2 aile arasında bir kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga olayından sonra kan davası güden aileler barıştırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da iki ay önce arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma meydana geldi. Aslantaş ve Artıkboğa ailerinin kavgası sonucu Salih Gelgil yaşanan tartışmada hayatını kaybetti. Olayda iki ailenin yakınlarından 3 kişi yaralanmıştı. Şanlıurfa önde gelen kanaat önderlerinden Dr. Feridun Öncel ve ileri gelenlerin araya girmesiyle kan davası sona erdi.

Kanaat önderlerinden Feridun Öncel, "Kendi elimiz götürmese, Cenab-ı Allah bizleri yarattıysa, kendi rızasıyla bizim ruhumuzu alsın. Gerisini Cenab-ı Allah'a bırakıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bizleri yalnız bırakmadınız. Ben barış elçisi değil, bundan sonra hepiniz barış elçisisiniz. Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Biz de barış yemekleri her zaman oluyor. Temennimiz odur ki bir daha bu olayların yaşanmaması. Ama toplum var olduğu sürece ne kadar önde gelen insanlar, yerel yöneticiler istemesek de bu olaylar, hadiseler vuku buluyor; ama önemli olan büyüklerin, kanaat önderlerin araya girmesi, bu olayı son noktada son bulmalarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah böyle bir hadiseleri Şanlıurfa'mızda yaşanmasını istemiyoruz. Şanlıurfa'mızın huzur, barış ve güvenli bir ortam içerisinde kardeşçe yaşamasını yüce Allah'tan temenni ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber