Sakarya Nehri'nde yunus şoku

Balıkların peşine takılarak Sakarya Nehri'ne giren 2 yunus kameralara yansıdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü Karasu İlçesi'nde nehirde balıkların peşinden giden 2 yunus vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Sakarya Nehri'nin Karadeniz ile buluştuğu Yeni Mahalle mevkisinde hafta sonu balıkçılar, nehirde yunusların yüzdüğünü görünce şaşırdı. Balık sürüsü peşinden Sakarya Nehri boyunca yaklaşık 150- 200 metre giden iki yunus, daha sonra tekrar Karadeniz'e döndü.

Olup bitenleri meraklı gözlerle izleyen balıkçılar ve vatandaşlar cep telefonları ile yunusları görüntülerken, yunusların Sakarya Nehri'ne denizde takip ettikleri balık sürüsünün peşinden girmiş oldukları sanılıyor.

KARADENİZ'DEKİ YUNUS VARLIĞI AKDENİZ'DEN FAZLA

Türkiye balık varlığı bakımından çok fazla çeşitliliğe sahip bir ülke, hatta Karadeniz, çok fazla balık çeşidinin olmadığı bir deniz olarak bile bilinse bu bölgede en çok yunus balığının yaşadığı deniz Karadeniz.

Ancak Karadeniz'de bazı balıkçıların bu balıkları katlettiği de oluyor. Aslında etleri yenmeyek bu balıklar balık ağlarına zarar verdiği verdiği için öldürülüyor.

En son bu 2012 yılının Mart ayında Batı Karadeniz'de sahile vurmuş onlarca Yunus balığı bulunmuştu. Söz konusu yunusların çoğu tüfekle vurulmuş haldeydi. Bu yunusların balıkçılar tarafından ağlara zarar verdiği için vurulduğu tahmin edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber