6. Side Geleneksel Rahvan At Yarışları birincisi, Konya'dan Küçükmeral oldu

6. Antalya Side Geleneksel Rahvan At Yarışı'nda Konya'dan Mustafa Küçükmeral birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side'de yapılan ve geleneksel hale gelen rahvan at yarışlarına yurt genelinde 100 at derece yapmak için yarıştı. Yarışlara tatile gelen ve yerleşik yaşayan turistlerde ilgi gösterdi.

Yarışlar ithal atlarla birlikte 8 kategoride yapıldı. Başatlarda birinciliği Konya'dan Mustafa Küçükmeral, ikinciliği Side'den Hasan Delikkulak ve üçüncülüğü ise Muğla'dan Rafet Mantaroğlu kazandı.

Yarış süresince 8 at yanlış at sürüşünden hakem heyeti kararıyla diskalifiye oldu. İthal atlar kategorisinde ise Ahmet Gökçe birinci geldi. Başaltında ise Hasan Aslandağ birinci, Servet Geçit ikinci ve Ahmet Gökçe üçüncü geldi. Büyük Ortada ise Ahmet Gökçe birinci, Erdoğan Harman ikinci ve Selahattin demir üçüncü oldu. Küçük orta kategorisinde de İzzet Kirlioğlu birinci, Ömer Gürsu ikinci ve Ali Dedeoğlu üçüncü geldi. Dereceye giren atların sahiplerine kupa ve para ödüllerini Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İbradı ilçesi Ormana Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin ve Side Belediye Başkan Vekili Ali Özdemir verdi.

Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, yaptığı açıklamada, 6. Side Geleneksel Rahvan At Yarışı'na bu sene yurt genelinde 100 atın katıldığını söyledi. Delikulak, yarışmada baş atlarda dereceye giren birinci ata 8 bin, ikinciye 6 bin ve üçüncüye 5 bin lira para ödülü verdiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber