2 bin dolar maaş vaadiyle gittiği Irak'ta mahsur kaldı

Adana'da su tesisatçılığı yapan 50 yaşındaki Murat Özbalık, 6 bin lira komisyon verip, aylık 2 bin dolar ücret vaadiyle çalışmaya gittiği Irak'ta mahsur kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da su tesisatçılığı yapan 50 yaşındaki Murat Özbalık, 6 bin lira komisyon verip, aylık 2 bin dolar ücret vaadiyle çalışmaya gittiği Irak'ta mahsur kaldı. Kaldığı otelin parasını ödeyemediği için dönmesine izin verilmeyen Murat Özbalık'ın eşi Aynur Özbalık, "Devlet sahip çıksın, yoksa öldürecekler" diye yardım istedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nde atölye işleten 4 çocuk babası Murat Özbalık, bir arkadaşının aracılığıyla A.Ç. ile tanıştı. Irak'ta firması olduğunu söyleyen A.Ç., Özbalık'a "Ben büyük bir inşaatın ihalesini aldım. Seni Irak'a götüreyim, ayda 2 bin dolar maaşla çalış" diye teklifte bulundu. Teklifi kabul edip, işyerini kapatan ve komşularından aldığı borçla yol parasını hazırlayan Murat Özbalık, A.Ç.'ye de 6 bin lira 'hava parası' diye tabir edilen komisyon verdi.

Pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra 25 Eylül'de akrabası Mustafa Tozaner ile Irak'a giden Murat Özbalık'ı, A.Ç., "Siz burada kalın, ben bir iki güne kadar gelip sizi alacağım" diyerek otele yerleştirdi. Günler geçmesine rağmen A.Ç., otele dönmedi.

Ailesi ve yakınlarının yaptığı araştırmada A.Ç.'nin Irak'ta firma sahibi olmadığını öğrenen Murat Özbalık, bu arada cebindeki bütün parasını da bitirdi. Kaldığı otelde konaklama parasını ödeyemeyen Özbalık, Irak'ta mahsur kaldı. Murat Özbalık, Adana'daki eşi Aynur Özbalık'ı arayıp, dolandırıldığını ve parası kalmadığı için dönemediğini söyledi.

Eşinin astım hastası olduğunu belirten Aynur Özbalık, "Elinde avucunda ne varsa gitmek için harcadı. A.Ç.'ye 6 bin lira da hava parası ödedi. Biz burada oğlum, gelinim ve torunlarımla birlikte 8 nüfus, eşimin eline bakıyoruz. Eşimden para bekliyorduk, o mahsur kaldığını söyledi. Bizim hiçbir gelirimiz yok. Ne yapacağız, kimden yardım isteyeceğimizi bilemiyoruz. Otele para ödemeden de eşimi bırakmıyorlarmış. Devlet sahip çıksın, yoksa öldürecekler" diye konuştu.

Aynur Özbalık, eşinin Irak'ın hangi şehrinde olduğunu dahi bilmediğini, hayatından endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber