?Kırsal kalkınma, çiftçi kadınların güçlendirilmesiyle gerçekleşecek'

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, çiftçi kadınlar ekonomik ve sosyal açıdan güçlendirildiğinde kırsal alandaki kalkınmanın artacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dalbudak, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Müdürü Sezgin Kutlu'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Dalbudak, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda çok yol kat ettiğini söyledi.

Milletvekili Dalbudak, ?Kırsal alanda yaşayan, çiftçilikle uğraşan kadınların üstlendiği rol çok önemli. Çiftçi kadınlarımızı hem ekonomik hem sosyal açıdan güçlendirdiğimizde, kırsal alandaki kalkınmanın artacağı bir gerçek. Bunun en güzel örneğini, Güney Ertuğrul köyündeki Ertuğrul Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çalışmasıyla görebiliyoruz. Kurucuları ve üyelerinin tamamı kadın olan bu kooperatifte kadınlar hem geçimlerini sağlıyor hem de sosyal statüleri güçleniyor. Bize düşense bu örnekleri arttırmak. Kadınlarımız artık beklemiyor, üretiyor.? dedi.

Mayıs ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan ?Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü? ile eğitimler verilmeye başlanacağını vurgulayan Milletvekili Nurcan Dalbudak, ?Denizli de tarımı ve hayvancılığı destekleyen çok güzel çalışmalar yapılıyor. Çok yakında Et Balık Kurumu satış mağazası hizmete başlayacak. Et kombinasının da hazır hale gelmesiyle hayvancılık anlamında bölgemiz şahlanmış olacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber