Çiftçi kadınlar Diyarbakır'da bir araya geldi

Türkiye'nin dört bir yanından çiftçi kadınlar, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü sebebiyle Dicle Üniversitesi kongre salonunda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadınların toplantısına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, çiftçi olmanın zor, fakat kadın çiftçi olmanın daha zor bir iş olduğunu vurguladı. Eker, "Dünyada her gün 7 milyar insandan 1 milyarı yatağa aç giriyor. Bu durum dünyada yeteri kadar gıda bulunmamasından kaynaklanmıyor. Bütün dünyadaki insanlara yetecek kadar gıda var. Çiftçiler bunu yeteri kadar üretiyor. Ama bazıları çok daha tüketmek istiyor, payına razı gelmiyor, başkasının payını ve hakkını da almak istiyor. Bundan zulüm doğuyor. Bu nedenle 1 milyar insan aç kalıyor. 1 milyar aç insanın ne yazık ki büyük bir kısmını kadınlar, çocuklar ve yaşlılar oluşturuyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber